Naši nešto stariji članovi obitelji, poput starijih baka i djedova, reći će nam vrlo često kako smo totalno neodlučni i da imamo toliki izbor, a mi se ne znamo odlučiti za običnu stvar kada kupujemo. Pa… moramo priznati – u pravu su! No, ako i ubrzamo oko izbora majice ili proizvođača pasta za zube, ipak su to stvari koje pripadaju kategoriji nižih cijena i koje kada jednom kupimo, za njih više nema održavanja. Međutim, kada je u pitanju izbor printera, rada treba biti posebno pažljiv, jer kupnja ne znači samo izdatak tada, već i velike troškove, ako se kupi printer koji nije adekvatan našim potrebama. Stoga donosimo nekoliko savjeta na koje trebate obratiti pažnju prilikom izbora printera, ali i preporuke za dva printera koja su se pokazala najisplativijima.

Uložite vrijeme u potragu kako biste uštedjeli novac!

Često se kaže da je vrijeme novac pa mnogi se odlučuju za prvu stvar koju vide kako bi uštedjeli vrijeme. No, jedan od ključnih savjeta jest da prilikom izbora printera ne žurite previše i pročitate do kraja. Često nije isplativo kupiti najjeftiniji printer misleći kako ste dobro prošli. Brzo će se istrošiti toneri koji su već u njemu i što onda?! Jeste li prilikom kupnje pogledali koliko koštaju zamjenski toneri (naša preporuka https://www.123kartuse.si/), odnosno morate li kupovati uvijek originalne koji dosežu cijenu i samoga uređaja? Isto tako, važno je obratiti pažnju na kvalitetu ispisa, brzinu (ako printer kupujete za mala i veća poduzeća) i njegov način povezanosti s uređajima koji će se spajati na taj printer. Ako uzimate za kućni ili poslovni ured i želite da više od jedne osobe ili jednog računala može pristupiti printanju na tom printeru, tada pazite da se printer koji kupujete može spajati i bežično.

Preporuka stručnjaka 1!

Kako bismo se poveli za spomenutom parolom da je vrijeme novac, odlučili smo se pitati stručnjake da izaberu dva najkvalitetnija printera s dobrim omjerom cijene, kvalitete i održavanja, kako bismo vam te preporuke prenijeli i na taj način skratili vam muke po izboru. Na testiranju koje je uključivalo početnu cijenu uređaja, kvalitetu ispisa, brzinu ispisa, trošak printanja po jednoj stranici, ukupan broj stranica ispisa i cijenu tonera, među najkvalitetnije i najisplativije printere uvrstio se HP LaserJet Pro M102. Riječ je o multifunkcionalnom uređaju čija početna cijena ga svrstava u povoljne printere. Estetski se uklapa u svaki prostor i budući da je riječ o uređaju manjih dimenzija odgovarat će svim vrstama ureda, ali i kućnoj uporabi. Na ovaj printer spajate se i sa svojih mobitela i drugih pametnih uređaja jer podržava Wi-Fi i Wi-Fi Direct. Ono što će vas posebno oduševiti jesu toneri za ovaj printer koji dolaze u iznimno povoljnim cijenama, a postoje čak i XXL toneri koji omogućavaju 12 tisuća stranica ispisa! To omogućava ispis jedne stranice po cijeni manjoj od 5 lipa.

hp

Preporuka stručnjaka 2!

Kao još jedan vrhunski uređaj dokazao se ponovno HP i to printer HP LaserJet Pro MFP M26nw T0L50A. Ovdje je riječ također o multifunkcionalnom uređaju, a koji obuhvaća printanje, scaniranje i fotokopiranje. Uređaj vam omogućava ne samo niske cijene printanja zbog tonera koji imaju veliku zapremninu, a nisku cijenu, već se i sam uređaj ponaša štedljivo te se automatski isključuje kada nije u uporabi. Printer je i brz te mu je prosjek 18 ispisanih stranica u minuti, a mjesečno može isprintati i 5000 stranica. Izvrstan je uređaj za urede, jer se na njega spajate internetom, ali podatke za ispis možete slati i direktno s mobitela. Riječ je o laserskom printeru koji obuhvaća sve karakteristike profesionalnih uređaja, ali dolazi u dimenzijama prikladnim i za obični radni stol.

hp printer